Kalligraafiatunni kodutöö

Kuidas ma kolmandat korda kalligraafia kodutöö ümber tegin.

Tööde puhul, mida tehakse ühistööna või lähevad näitusele, tehakse üldjuhul kõigepealt mustand, seejärel puhtand. Antud töö on ühistöö 2016 aasta kalendri kujul. Loosimise käigus sattusid mulle veebruari- ja märtsikuu. Ühistööna on vastutus igaühel suurem, sest see tuleb mingiks konkreetseks ajaks valmis teha. Minu töö on teiste vahel ja teiste tööd on minu tööde vahel. Igaüks on tubli ja näeb vaeva.
See tunne, kui mustand on valmis ja asud puhtandi kallale. See tunne, kui puhtand muutub mustandiks. Kasvatan distsipliini ja alustan uuesti. Ja uuesti, ja otsast peale.


Kõigepealt kirjutan mustandi. Seejärel lõikan mustandi sõnad tükkideks.

Vahepeal joonin ka puhtandi jooned ette. Jooned ja kompositsioon on enne õpetajaga arutatud ning sentimeetrid arvestatud.
Proovin asetada lõigatud sõnad puhtandile, et saada aimu, kuidas nad mahuvad ja kuidas hakkavad asetsema. Kui seda ei tee, võivad tekkida ebakorrektsed poolitamised või kompositsioon tuleb ebakorrapärane. Sellise töö puhul on vaja konkreetsust ja täpsust.

Osa puhtandist on valmis.

Peaaegu et valmis. Veel viimased lihvid ja näitan ette.
Saaks veel neljandat ja viiendatki korda ümber teha, olen selles täiesti kindel, aga ma harjutan seda tähestikku mõnes teises töös :)